Dagbok

Sörvikens Kennel Stall Druvas Dagbok

Måndagen den 29 juli

Välkommen till stall Druva  Mån Saje

Söndag den 28 juli

Idag är det 1år sen fick hastigt fick ta bort vår älskade Docka (Stardust G.A.L.)

Vi saknar henne lika mycket än och kommer aldrig att glömma henne .

Måndagen den 8 juli

Nu har Dessy fått på sig grimma !

Lördagen den 6 juni 2013

Idag fick Super Girl äntligen sin fölunge .Ett litet stoföl . Mörkbrun med stjärn

Fölningen gick bra och både sto och föl mår bra !

Fredag den 28 juni 2013

Idag startade Princen på Axvalla    Clas körde honom.    Men Princens tävlingsnerver höll inte så han galopperade. Så nu får han bli ridhäst i stället

Onsdag 2013 06 26

Hanna har kommit hem och är betäckt,så nu hoppas vi på tur.    Princen  startar på fredag på Axvalla.   Det ska bli spännande att se hur han går nu

Tisdag den 14 maj.

Idag tömkörde Lotta Alvar.  Han var väldigt duktig

Söndag 6 februari

Värmlands taxklubbs utsällning ,  Fantazy fick sitt sista Cert och blev nu utställnings champion  GRATTIS !!!!!!!

Lördag 5 februari

Dell var på shetlandsutställning i dag. Han blev klassvinnare och gick vidare till Best in show men blev inte placerad där. Lotta visade honom jätteduktigt

Fredag 14 januari

Faxa har valpat !!!!!  En tik och 5 hanar mycket söta allihop

Lördag 1 januari 2011

Princen startat på Bjerke och kom 6:a

Onsdag 8 december

Docka tog sin första seger på Bjerke !!!!!!!!😀😀😀😀 Hon var jätte duktig

Måndag 29 november

Princen kvalat på 1.21.4 på Färjestad😀

Måndag 1 november

Docka (Stardust G.A.L )Startade på Färjestad och kom 6:a

Lördag 4 september

Värmlands Tax klubbs utställning Borgvik Gerti fick en 1:a  och Fantazy fick Cert.
Grattis !!!!!
Alvar var till Hallstahammar på hingstpremiering, men han blev ej godkänd 😠

Lördag 28 augusti

Shetlands utställning på Hammarö Frihetens Alvar 36 poäng KLass vinnare, Piolin av Friheten 39 poäng, Cinderella 38 poäng och Dell av Friheten 41 poäng och Champion valack😀😀😀

Lördag 21 augusti

Arvika hade sin årliga hästpremiering idag, vi visade Piolin för att försöka få henne A premierad och det blev hon. Jätte kul

Lördag 31 juli

Nu så var det äntligen Ransäter utställningen, Gerti Faxa och Fatazy var med.
Gerti fich en 1.a och Faxa 2.a och Fantazy fick en 1.a en ganska så bra dag.

Tisdag 20 juli

Docka gich sitt kval idag. Hon gjorde ett jättebra lopp. Kvalade på 1.20,6

Torsdag 1 Juli

😀  Idag fick Piolin av Friheten sitt föl. Det blev ett stoföl. Mycket söt är hon.

Söndag 20 juni

Idag var Delit till Solvalla, en 6:e placering blev resultatet. Piggelin fick följa med och Lotta och Carola tog vägen förbi Stall Mjällkärr med henne. Hon ska betäckas med mini hingsten Toutch of Gould.

Onsdag den 26 maj

 Nu har Dell av Friheten blivit kastrerad, det gick jättebra

Lördagen den 15 maj

 På  Taxutställningen idag i Karlstad så blev Gerti BIS-Valp och Fantazy fick en 2:a. Det hellregnade och var mycket blött så hundarna ville inte visa upp sig särskilt bra, men det gick ju bra ändå.   På bilden är det Gerti som visar upp vårens priser och rosetter.

Onsdagen den 12 maj

I dag har Herman och Docka varit in till Färjestad på fortkörning. Bägge gick jättebra.

Lördagen den 5 maj

Delit har startat på Färjestad och blev 4:a i årsdebuten och sänkte rekordet till 2,11,2 Ett mycket hårt lopp.

Lördag den 10 april

Värmlands kennelklubbs inof. utst Fantazy och Gerti var med. Gerti blev BIG-valp och Fantazy blev BIG- vuxen tax. Gerti placerade sig som reserv (5:a) i BIS -valp och Fantazy blev oplacerad i Bis. En mycket bra dag.

Fredag den 12 mars

Värmlands kennelklubbs årsmöte Sgoksråa's Unni fick sin Championtavla

Lördagen den 6 mars

Taxklubbens årsmöte Skogsråa's Unni fick sin Championbägare

Lördagen den 6 februari 2010

Idag var det Taxklubbens vinter utställning Fantazy och Gerti var med. Gerti startade förts och blev Bästa tik valp och sedan BIR Valp och slutligen BIS Valp. Helt otroligt. Fantazy gick det oxså väldigt bra för, hon fick sitt första CERT. En lyckad dag !!

Fredagen den 11 december

Nu har den sista valpen lämnat huset. (utom Gerti som ska vara kvar ). Hon heter Sörviken's Gunnel och kom till Nicklas Hellqvist i Kil. Lycka Till !!!!!

Söndagen den 6 december

Fantazy och Faxa har klarat sitt anlagsprov viltspår idag. Grattis !!!!

Onsdag den 2 decmber

Idag åkte den andra valpen ifrån oss. Sörviken's Gordon heter han ¨. Han kom till Peter Krööse i Kil. Lycka Till !!!!!

Tisdag 1 december

Håkan (Royal Hawk) startade på Eskilstuna idag.Björn Goop körde , tyvärr så var i balansen i skoningen inte rätt så han galopperade. Men Björn sa : starta med en gång igen för han är på gång.

Söndagen den 29 november

Nu har första valpen flyttat från oss. Han kom till Lennart Andersson i Alingsås.
Sörviken's Gustav heter valpen. Lycka Till !!!!!!

Lördagen den 28 november

Idag var Faxa och Fantazy till Arvika på den årliga adventuts. Fantazy blev Bir och Faxa blev 2:a. Bägge fick väldigt bra kritik , Fantazy gick vidare och vann Taxgruppen och fick tävla i Best in Show. Där blev hon tyvärr inte placerad där , men vi var mycket nöjda med dagen.

Söndag den 22 november

Sörvikens Faxa var med på en inoficiell utställning i dag på Lillerud. Hon skötte sig jättebra och blev BIS:2a. Hon kom 2.a efter Lisas Boxertik Quuin. En lyckad dag förutom allt regn.

Måndagen den 16 november

Håkan klarade sitt kvallopp kanonbra, kom 2:a och gick full fart ända till mål.

Onsdagen den 11 november

Håkan har gått provlopp igen. Bra även denna gång, detta loppet gick mycket fortare än förra veckan, men han hängde med bra. Kval på måndag.

Lördagen den 7 november

Idag var det dop för Daniels lilla dotter. Hon döptes i Hammarö kyrka kl 14 och döptes till Ellinor . Hon var väldigt snäll och skrattade hela tiden. Daniel är min arbetskompis.

Fredagen den 6 november

En regnig och mörk dag, hästarna var bara ute en liten stund och då ville de bara gå in igen. Valparna var ute på en liten kisstur men frös hela tiden. Lotta fick åka till sjukhuset igen, ont i magen, hoppas att de gör något åt henne nu så att hon blir bra .

Torsdagen den 5 november

I dag kom första snön till Fiskvik. Blött och lerigt och kallt.

Onsdagen den 4 november

Håkan (Royal Hawk) har gått provlopp på Färjestad idag. Han gick kanonbra och vann, tog i på upploppet och gick förbi. Lotta körde .

Söndagen den 1 november

En fin och trevlig söndag. PA:s barnbarn var här med en kompis och tittade på valparna, bra för då blir de vana vid barn. De lekte och sommnade i knät på flickorna.

Lördagen den 31 oktober

I dag har ägarna till valparnas pappa varit här och tittat på sina små avkommlingar. De tyckte att de var jätte fina och välvinklade, fina färger och allt var bara positivt.Vi tog kort när valparna var uppställda på bordet vilket inte är särskilt lätt. Men korten blev faktiskt riktigt bra.

Onsdagen den 28 oktober

Valparnas första utevistelse i valphagen. Det tyckte de var jätteroligt. De blev trötta och lugna efter och sov en lång stund.

Tisdagen den 27 oktober

Idag har Göran strapait sin dragbil, visst blev den fin.

Onsdagen den 21 oktober

Nu är valparna 6 veckor och underbart söta, de leker och är hur busiga som helst. Mamma tycker att de börjar bli jobbiga när de biter henne i svansen och öronen. De har växt otroligt fort och är väldigt försekomna. Både Håkan och Princen har blivit snuviga så de får stå över provloppen denna veckan.

Tisdag den 13 Oktober

Solen skiner ute, Valparna är i fullt ös i köket! De är idag 5 veckor och hur söta och busiga som helst! Dags att sätta ut annons på dem nu. Lika jobbigt varje gång! Lotta ska börja hjälpa stall Ektäppa uppe i Torsby och kommer bo där några dagar i veckan. Ni kanska läser Nisses blogg? (www.stallektappa.se).

Idag anmäls Håkan till provlopp i morgon onsdag. Tror han tycker det ska bli riktigt kul att få komma ut på banan igen! Prinsen ska också komma ut nu då han gått två månader itryckvagn efter sin senaste start då han var lite svag i bakbenen.


/Larssons

Tisdagen den 9 september

I dag fick Mimmi sina valpar 2 hanar och 2 tikar jättesöta alla fyra. Hela kullen blev röda och är väldigt kraftiga och fina. Hon är en mycket stolt mamma. Den här kullen ska heta på G.    
Piggelin åkte tillbaka till Stefan och Carina idag, så Bullen får sällskap igen. Han trivs väldigt bra där och är kung i huset.

Lördagen den 5 september

Fantazy och Faxa har varit på utställning i Kristinehamn de fick en 1:a bägge två, Fantazy vann öppenklassen över Faxa men ingen av dom fick något CK.

Måndagen den 24 augusti

I lördags var det premiering i Arvika. Piggelin var med och hon blev 2:a i ringen med 41poäng och avelsdiplom. Vi blev jättestolta över henne. Lotta och Delit åkte till Årjäng och fick där en 4:e och en 6:e placering i hård konkurens. Håkan har vi lämnat hos Carola ett tag. Hon ville ha ha en äldre häst att träna och rida, så det passade bra att låna ut honom ett tag.

Måndagen den 17 augusti

Det har hänt en del sen sist. Piggelin har kommit hem från betäckningen . Efter allt krångel med sparkning och vet.besök så blev det inget föl, men vi försöker nästa år igen. Mimmi (Skogsråa's unni ) har blivit SU(V)CH 

Tisdag den 28 Juli

Nu var det ett tag sen jag skrev och det har hänt en del här. Piggelin blev sparkad av ett sto i sin hage hos hingsten och har varit på Åby atg klinik. Hon blev halt och fick ett djupt sår. Men är nu tillbaka på stuteriet och ska betäckas. Hoppas att allt går bra nu. Princen har kommit hem från Färjestad och har gjort sin första start, som han dock galopperdade på och blev diskad. Men det är bara att ta nya tag. Mimmi (Skogsråa's Unni) har vi parat med Stubbkärrs Nicodemus och planerad valpning är vecka 37. Nicodemus blev bästa Tax på Ransäters utst. i år. Vi har haft översvämmning här i hagarna i allt regnande så det blev att ta in hästarna från betet. Och regnet bara fortsätter utom i dag.

Fredag den 3juli

I morse var en korthårig Tax här på spårprov. Han klarade sig mycket bra. Herman har blivit behandlad i sina framkotor och bak knän, så nu får han vila i 5 dagar. Åskan har gått så nu är det lite svalare.

Torsdag den 2 juli

I går var vi och lämnade Piggelin hos hingsten Clibberswick Becher. En rödskäck som bor i Borgstena nära Borås. Det blev en ganska jobbig resa i värmen.

Måndagen den 29 juni

I fredags kom Herman hem från Färjestad, han blev halt, så det är bättre för honom att vara hemma och vila i hagen och bli lite riden. Lotta och Delit var till Sundbyholm och tävlade monte', han blev 4:a .Bra gjort.  I söndags så var det dags att åka till Sundbyholm igen. Denna gång var det värre konkurans , men han sänkte sitt rekord med 2sek till 2.13,4 så han gjorde ett bra lopp fast han blev oplacerad. På vägen hem åkte vi till Stall Mjällkärr,Jönåker, med Piolin, hon ska träffa en ny make där. Vi får se om det bli något resultat.

Fredagen den 19 juni

TREVLIG MIDSOMMAR  !!!!!!!!!!!!!

Lördag den 6 juni

Delit har gjort sitt första monte`lopp idag, på Lindesberg. Han blev 5:a, bra för att vara första loppet. Han blev oplacerad i sulkyloppet. Travade inte helt bra. Vi var till Långsta på hingstsläpp idag, det var väldigt revligt som vanligt.

Onsdag den 3 juni

Idag var det provlopp för Prinsen igen. Han skötte sig som vanligt bra och loppet gick på 1,22. Så nu ar han snart klar för kval.

torsdag den 28 Maj

idag regnade det och fölisen var inne i stallet hela dagen. Men sällskap hade hon.

onsdagen den 27 Maj

Idag så hade Hagforsbanan bygdetrav, vi hade anmält Delit. Han startade i andra loppet. Han gjorde ett jättebra lopp, kom 3:a. Då han startade med 100m tillägg så var det kanonbra. Prinsen startade på provlopp på Färjestad och gjorde ett väldigt bra lopp han med. Tog spets och släppte sedan och låg rygg på ledaren och slutade fyra, gick 19 tid på upploppet. Så det var en bra dag.

Måndagen den 25 Maj

Äntligen 9 ledig. Nu är jag äntligen lite ledig, ska fixa trädgården och hagar nu på ledigheten. Göran och jag lagde lite stängsel och släppte ihop DEll och Alvar men Dell jagade Allvar och bråkade med honom så vi fick dela på dom igen. Men de fick nya hagar att gå i . Fölisen växer så det knakar och är lika tuff än, bryr sig inte om mamma ett dugg.Bilden är på Mickan på tävlingsbanan.

Onsdagen den 20 Maj

Prinsen gick provlopp idag. Han skötte sig mycket bra, ska gå ett lopp nästa vecka okså.

Söndag den 17 Maj

I natt fick Mickan sitt föl, det blev ett sto. Hon är jättesöt, och väldigt tuff. Inte rädd för djur eller människor. Gnäggade när hon var 2min gammal. Vi fick gässlingar i måndags´, det blev 7st.

Onsdag 13 Maj

Nu har ponnytravsäsongen dragit igång igen! Björksta delit har varit på Åby och Romme och gjort tre kanonlopp med ny rekordsänkning till 15,4!! Han har nu ny balansering på hovarna (Fransk tung sko med fals bak och halvrund med tvärtå lite lätare fram) och travar som en gud! (Titta bilden). Idag skall vi upp till Romme (Borlänge) igen och försöka få hem en placering! Önska oss lycka till!

Fredagen den 1 Maj

En underbart fin dag. Solen skiner och fåglarna sjunger. Jag har varit ute och kört Håkan och Delit, och de kändes väldigt fina bägge två. Hundarna fick en promenad i solen och njöt allihop. Har fått nya höns av grannen, han ville ta ett uppehåll med hönseriet, så han gav mig sina 12 hönor. De är väldigt roliga för de värper gröna, turkos och orange ägg. Vi har nu påskägg varje dag.

Torsdagen den 19 Mars

Äntligen har solen kommit. Snön börjar försvinna, idag låg hästarna och sov i hagen för första gången i år. Men hagarna börjar bli kletiga istället. Så vi har leriga hästar varenda kväll.😀🤩

Torsdagen den 26 februari

En härlig vinterdag har det varit i dag. Solen sken och fåglarna sjöng. Hästarna stod och sov i solen. Hundarna började att skälla och yla på förmiddagen, vi undrade vad det var och tittade ut på gärdet, där var räven. Så nu får inte hönsen gå lösa på gården längre. Förra våren tog räven många höns och även gässen.   😠  Nu börjar vårträningen för både hästar och hundar, ponnyerna ska börja tävla i april och hundarna ska i utställningskostymen innan maj. Så nu är det full fart.🤩

Fredag den 6 februari

Docka (Stardust G.A.L) gick provlopp i onsdags. Hon travade på bra och vann.
Hon gick 1,19,1 sista 500m. 1,23,1 i km tid. Det lovar gott för framtiden. Hon börjar att bli stor våran dockunge. Annars är det mycket snö här och tungt att pulsa i. Göran kommer hem ikväll och kör snöslungan.

Torsdagen den 5 februari

Snöade inatt och hästarna var jätteglada, likaså hundarna. Prinsen och Håkan fick gå på långtur med Lotta. Hon körde Prinsen och hade Håkan på släp. Han tycker att det är jätteroligt. Hoppar och bockar och leker.

Söndagen den 1 februari

Per, Karin och mormor Birgit har varit med Fantazy till Slottsbrons folketshus på hundutställning idag. Det var Värmlands Taxklubb som hade utställning. Fantazy fick 1:a unghund och 1:a konk. men ej CK då domaren tyckte att hon var lite knapp i steget. Men vi var nöjda ändå (utom husse,som tycker att hon är bäst i världen).😥
Den sista kattungen Märta-Stina har flyttat till Björn och Isabell, de bestämde sig för att pröva att ha henne. De har redan en katt Pixi, en blåmaskad Birma, som behöver en kompis. Göran och jag var och överlämmnade henne idag. Det verkar att gå bra. Hon gick direkt till matskålen och kattlådan.

Lördag den 31 januari

Vi har varit sjuka både Lotta och jag. Jag har haft en besvärlig förkylning som inte vill ge med sig och har satt ner både orken och viljan. Men nu börjar det att bli bättre. Lotta har magsår och har legat på sjukhuset med dropp, men hon är också bättre nu. Fick magsårsmed. och har vilat. Så det har varit lite på halvfart här. Men nu måste vi ta igen allt som har blivit efter.🤒🤒🤒

Söndag den 11 januari

Har varit sjuk hela helgen. En besvärlig förkylning som inte vill ge sig, men det ska väl bli bättre, ska ringa doktorn i morgon. Docka har fått en hovspricka som nu har blivit åtgärdad. Vi får se hur länge det tar innan hon kan blir bra av den. Hon var ju tänkt att få börja starta nu. 😲

Onsdag den 7 januari

Kallt ute och vilda hästar. Prinsen och Håkan är så pigga att det går nästan inte att köra dom. Rida är inte att tänka på. Hundarna och jag gick ner till sjön idag. Isen är tjock men vi vågade ändå bara en liten bit ut. Jag är jätte rädd för isar.😮 

Onsdagen den 31 december

Gott Nytt ÅR    😀😀😀😀😀

Måndagen den 29 december

Idag kom Razzia hem igen. Hon har varit utlånad till Rebecka i Högboda. Har fått ett hingstföl där.

Lördag den 27 december

Jobbar helg så det blir bara det nödvändigaste gjort. Mockning, matning och sova. Vilda hästar och hundar blir det.😥

Torsdagen den 25 december

En lugn dag. Lotta kom ut efter jobbet och körde Håkan och tog Delit på släp.
Hon red även Prinsen en stund sm tur var, för han är oxså helvild. Jag åkte till Holken och matade P&K:s katter. De blev jätteglada när de fick se mig. En lugn kväll framför TV.😲

Julafton

En solig  julafton, några grader kallt. PA hade julledigt idag. Göran hjälpte till med utsläpp och mockning och åkte sedan till kyrkogården för att tända ljus och sedan till Färjestad till Docka och Herman med julmorötter. Vi hade en mycket trevlig och mysig julkväll, satt och pratade och lysnade på musik och såg Bröderna Dobberman The Movie. Tack mormor Birgit,Björn,Lotta,Basse och Göran för en trevlig kväll.🤩

Tisdag den 23 december

I morse var det fruset på marken så Håkan och Delit kunde gå ut i sjukhagarna.
Håkan blev jätteglad och gjorde skutt och hopp så cirkus Scotts hästar skulle bli gröna av avundsjuka om de såg honom. Inga promenader idag. Gizmo, våran lånehund åkte till lillmatte över julen. och Göran hade pysselkväll med skinkkokning och köttbullsstekning. Jag jobbar. 😀😎🙃

Måndagen den 22 december

Lotta red Prinsen idag, han är väldigt fin att rida på. Solen sken och det var härligt väder,Håkan och Delit var hur spralliga som helst och försökte jaga bilar och Lotta under promenaderna. Jag har en envis förkylning och får försöka att ta det lugnt några dagar.

Söndag 21 december

Har julstädat huset och hundhuset idag.🤒 Hundarna tycker att städning är jättekul. Busa med matte när hon försöker att dammsuga och torka golv, men katterna flyr ut ur huset och kommer inte hem förrän det är klart. Håkan och Delit busar när man ska gå deras promenad (10min 2ggr p dag). Spring i bena och studs hit och dit, viljan är det inget fel på.

Torsdagen den 18 december

Idag har Håkan (royal hawk) och Delit varit till ATG kliniken. Bägge blev behandlade och är nu konvalesenter. Boxvila och medicin var ordinationen.
Super Girl har blivit skodd.

Onsdagen den 3 december

Idag åkte den första kattungen till sitt nya hem. Hon flyttade till Carina i Arvika.
Hon ska heta Fia. Hoppas att allt går bra.

Torsdag den 27 november

Super och Lotta har varit på hoppträning för Fredrik Hasselberg idag. Det gick kanonbra och Super bjöd på hindren helt perfekt Allt verkar börja funka nu och Fredrik var nöjd med deras insatts!

Måndagen den 24 november

Idag har det varit riktig vinter, snö fick vi redan i fredags, men nu är det kallt och har varit snöstorm. Man har glömt hur kallt det är att sitta och köra häst på vintern. Men det måste göras och snart kanske det går att köra släde. Håkan kan redan och Prinsen ska få lära sig. Hundarna älskar i alla fall att springa i snön, till och med gamla Trulle. Men annars så vill han helst ligga framför brasan. Vi var in till Färjestadtravet i kväll. Det var inte mycket folk där. Dåligt väder och snö, då stannar publiken hemma och ser på travet på TV. Men vi fick se Tai Tanic vinna överlägset och det är en väldigt fin häst.

Söndagen den 23 November

Panter av friheten har varit här på inkörnig en tid, idag åkte han hem till Tolita igen, och blev hämtad av sin familj. En mycket trevlig häst att jobba med. Vårt avelssto Piolin av friheten är hans mamma och Gläntans Pirat är pappa. Piraten körde Lotta på travet när hon var i Shettis åldern.

Lördagen den 22 November

Arvika Brukshundklubb hade sin årliga hundutsällning i dag. Fantazy var årets representant från Sörvikens Kennel. Hon lyckades bra och blev BIR och blev sedan BIG 2:a. Tre rosetter var dagens skörd till husse som satt hemma vid brasan och väntade. På förmiddagen var han stalldräng och hjälpte till i stallet. Medan matte och Anette var till Arvika.

Torsdagen den 20 November

Den här fina hjorten gick i hästhagen på morgonen när jag var inne och kokade förmiddagskaffe. Här i Fiskvik finns de flesta djurslag,som tur är så har vi inte sett någon varg än.

Måndagen den 17 November

Dagen började med att Marie-Louise Ridde var här och gick spårprov med två Taxar Ulle och Prova. Bägge var duktiga trots att det var väldigt blött i skogen och dikena är inte längre små, utan är nästan som små åar.Det är inte lätt att ta sig fram i skogen under sådana förhållanden för en liten tax. Sedan var det häst och hund träning och vägning på viktväktarna ( gick bra).

Måndagen den 3 November

Nu har Docka fått prova på att gå kvallopp och klarade det så jättebra, på 1,24,4. Hon travar så fint och lätt och bara springer. Kenneth var väldigt nöjd med henne. Så efter jul blir det start för henne

Måndagen den 27oktober

Idag gick Delit sitt sista lopp för året på Färjestad. Han slutade oplacerad.

Söndagen den 12 oktober

I dag har jag(Anette) varit på hundutställning till Örebro. Faxa och Per&Karins Fantazy deltog på den utställningen. Det var en inoff.utst. Ingen av dom gick vidare. Men det var bra träning för dem. Utsällningen var i ett parkeringshus så det var ju lite speciellt.
Lotta och Delit var till Sunbyholms travbana och blev 5:a. Micka och Dessy var med och fick en 7:e plac. Nu är det bara en start kvar för Delit innan vintervilan.
Herman (Smash Yankee) klarade sitt premielopp på Färjestad i dag. Han var jätteduktig och klarade sig galant.
Så denna dagen har varit händelserik.

Söndag 21 September

Nu har vi varit dåliga på att skriva ett tag! Härja har fått tre söta kattungar igen. Delit var på Åby och tog hem 2 st 2:a placeringar och igår var han på Solvalla och tog äntligen hem en seger i ett hårt lopp! Sänkte även rekordet till 2.16,5!
De andra hästarna tränar på förfullt..
Stardust G.A.L (Docka) Gick premie för en månad sedan och tog spets från 14 spår och travade okörd in på tiden 29,8. Hon ska kvala snart så då blir hon den enda tvååring efter Prince R.S som kvalat!

Annars rullar gården på som vanligt nu i höstens tider!

kram på er alla!
(Bild tagen av Therese E)

26 Juli

Denna helgen blev riktigt bra! Tejas Pirana klarde äntligen kvalet. Björksta Delit kom 4.a och 5.a och sänkte sig från 22,8 till 18,5! Faxa och Fantasy var på utställning. Fantasy vann över sin syster som kom tvåa i klassen.

Måndagen den 21 juli

Vi har varit in till Färjestad och kört intervaller med Håkan i dag. Han kändes väldigt fin och var jättepigg. Han ska starta på onsdag på Arvika.
Så vi håller tummarna. Faxa och Fantazy ska ställas ut i Ransäter på lördag och Delit och Pirana ska starta på Åmål.

Torsdagen den 10 Juli

Nu var det länge sedan jag skrev i dagboken (tyvärr).Det har hänt mycket här sen sist. Per & Karin har gift sig, det var ett mycket fint bröllop, ni kan se bilder på annat ställe på hemsidan  Piolin miste sitt föl, det var dött vid födelsen och hon har sörjt sitt föl väldigt mycket.Lottas operation har gått bra och hon mår bra. Vi har hämtat hem två nya gäss. som är barnbarn till de vi hade förut.Så nu laddar vi för travlopp, häst och hundutställningar för fullt.

Lördag 14 juni

Idag har Lotta kommit hem från Torsby, hon är lite medtagen efter sin operation. Men det blir väl bättre. Nu har vi tre konvalesenter på gården, Lotta, Delit och Herman.

Torsdag 12 juni

Igår blev Lotta opererad och mår bra. Hon kommer hem på Lördag.Lite regn har kommit och Herman har fått en ny sjukhage med lite grönt gräs i, han är jätte nöjd. Annars väntar vi på Piolinas föl.

Måndag 9 Juni

Idag har vi räknat kycklingarna och det visade sig vara 8 st! Idag ligger värmen på på Fiskvik och hästarna är riktigt slöa i sina hagar! Tack och lov blåser det lite så det är inte riktigt lika mycket insekter..

Söndagen 8 Juni

Idag var Lotta och P-A till Lidköping med Mickan (Unique Mic) som skall betäckas med Rite On Line. Vi kollade även på Fast Photo, Banker Hall och Dream Vacation när vi var där. Fina hingstar allihopa!

Härjas kattungar är numera 7 veckor. Hon fick två cremefärgade och en svart och vit. (på bilden Puma som ligger och sover)

Lördagen 7 juni

Idag har vi fått kycklingar från den grönvärpande hönan! Mamma har räknat dem till 7 st. Delit är behandlad i höger hovled och ska på återbesök på kliniken den 19 och förhoppningsvis då bli friskförklarad! Herman har kommit hem och ska stå stilla i box och sjukhage i en hel månad för han har fått en spricka i kotan på höger bakben😲. Donna sköter sig jättefint under sadeln och har redan börjat gå i form. Hon är inte så lättriden men en underbar och säker häst att rida på! Prinsen, Håkan och Pirana tränar på bra och duktigt och ser fram emot start inom en snar framtid efter att Lotta opererat sig!

Tisdagen 20 maj

Idag var räven här och tog en höna, skrämde en och bar iväg med en, som Göran hittade i skogen. Så nu får hönsen vara inne i hönsgården om dagarna. Som tur är så ligger grönvärparhönan på ägg så det kanske blir kycklingar om någon vecka. Göran och PA var inne på Färjestad och hälsade på Herman och Docka idag, de sköter sig väldigt bra, går redan 1,38 på rakbanan.

Söndagen den 18 Maj

Lotta och Micka var till Axevall med Delit och Dissy. Delit sprang hem en femteplacering och Dissy vann sitt lopp! På vägen hem strax ovanför Kristinehamn small det till i bilen och bilen började brinna! Lotta och Micka sprang fort ut och kopplade bort transporten, slängde ur hästarna, ringde SOS och fick ut hunden Nelly och grejjerna! Allt slutade tack o lov lyckligt för alla utom mercan som tyvärr blev skrot! Det var bakaxeln som började brinna på den berättade brandmännen. Lotta och Micka blev med i VF om händelsen.

Lördag den 17 Maj

Idag har vi hämtat Bullen hos Mary och kört vidare honom och Piggilin till Stefan och Carina i Slottsbron. Deras dotter Elin ska sköta om de två busfröna i sommar! Bullen och Piggilin trivdes bra i den stora gräshagen de kom till!

Onsdag 14 Maj

Idag har Lotta kört Pirana för tredje gången i sulky. Jag körde Delit och bägge hästarna gick bredvid varandra jättesnällt. Pirana blir nog snabb då hon har väldigt lätt för sig. Prinsen och Håkan fick en tur till fyren. De var väldigt pigga bägge två. Faxa har fått klorna klippta under protest och Iannie har charmat två journalister som var här och interjuvade Lotta om hennes opreration.

Måndag/tisdag 28/29 April

De här två dagarna har vi haft två praktikanter hos oss. Bella och Desiree. Bella som går i Lottas måndagsgrupp och rider. De har fått lära sig hur en heldag i stallet ser ut och fått rida och vara med och köra häst. Jag tror det var två slitna tjejer som åkte hem när dagen var slut?

Iannie utnyttjade iaf tillfället att fjäska till sig kliande fingrar på magen av flickorna;)

Söndag 20 april

Lotta och Delit var till Eskilstuna idag tillsammans med Dissy och Micka. Dagen började med Delit som gick i tredje loppet och skrapade hem en femteplacering från dryga tillägg nytt rekord 25,1! Sen var det Dissy's tur och hon drog hem en femteplacering i sitt lopp också på 2.07! Sen tionde loppet var det tur för Delit igen då han tog sin andra tvåa i raden med ännu ett nytt rekord! så nu står det 0-2-1 i raden med nytt rekord 2.22,8 och 1425 :- på 11 starter! Det var ett glatt gäng som åkte hem från Eskilstuna denna fina dag!

Lördag 19 april

Idag blev tyvärr inte Dell godkäng hingst. Han var några ynka poäng ifrån i år igen. Han blev därimot bäst i klassen med fyraåriga hingstar. >Men han var för trimmad! (tränad)
Vi ska prova till hösten igen!

Onsdag 16 April

Idag är det riktigt kanonväder! Lotta har kört Håkan och Dell idag. båda kändes fina. Igår fick Delit gå ett lätt intervalljobb med ny utrustning på sig. det kändes verkligen kanonbra! "blyboots" på frambenen och jordbländare på nosen. Fantasy (Faxa's syster och Mimmi's dotter) har varit inne till veterinären idag. Hon ska ställas ut på lördag i Västerås!
(Håkan,Prinsen och Delit sover på härligt i solen)

Måndagen 14 April

Håkan tog spets i sitt lopp och höl det 1 ½ varv då han sedan la helt av. Inte ett dugg trött var han efter loppet, han blåste lika mycket som om han hade gått in från hagen. Så felet vet vi tyvärr inte vad det var.

På lördag blir det spännande. Då åker Lotta och Anette ner till Skövde på hingspremiering med Dell. Vi kanske får med oss en avelsgodkänd hingst med hem, vem vet?

På Söndag åker Lotta och Micka med Delit och Micka's ponny Dissy (Delits kära flickvän faktiskt) till Eskilstuna. Delit står bra till i båda loppen han ska starta i så det blir riktigt spännande. vi hoppas på några bra placeringar då han har kännts väldigt fin för dagen!

Tisdagen den 8 april

Denna dag har gått åt till att förbereda för Håkans start i morgon. Tvätta täcken och selunderlägg. Vi har 6 älgar som springer förbi hundgårdarna och hundarna skäller så mycket de bara orkar varje gång. Det är farligt för älgarna springer över vägen också, så någon blir nog snart överkörd.

Lördagen 5 April

Idag var jag och mamma in till Färjestad med Håkan och körde fort. Allt kändes perfekt på den sista finslipningen inför hans start på onsdag på Färjestad. Han stod till och med lugnt och fint på transporten!
Väl inne på Färjestad hälsade vi på våra tvååringar Docka och Herman som såg ut att ha det bra inne hos Kenneth.

Håll Tummar och tår för Håkan på onsdag!

(För er som vill kolla på loppet är det på Färjestad 21.40 lopp 10, häst nr 10 Royal Hawk)

tisdagen den 1 april

Har tyvärr inte hunnit att skriva på ett tag. I Fredags så tog räven vår Gåshona. Hon låg på ägg i gåshuset så hon var nog lätt att ta. Lotta och jag var in till Färjestad och körde fort med Prinsen,  och när vi kom hem så var Gåshonan borta. Hanen var skadad i ena foten så svårt att det inte gick att rädda honom. Så nu har vi inte några Gäss längre.
I Lördags var vi till Åmål och startade Delit. Spöregnade hela dagen, som vanligt på Åmål. Lotta körde och de kom femma. Delit skötte sig väldigt bra då de andra hästarna hade bättre rekord än vad han har. Tung bana var det också.

20 Mars

Har kollat upp tävlingar för Delit nu. Våran årsdebut gör vi tydligen på Örebro den 13 April. sedan blir det Eskilstuna 20 April. ev Åby 1 Maj, Färjestad 10 Maj. Romme 16 Maj eller Axevalla 18 maj. så ser mina två månder ut bara med 1 häst!
Håkan ska jag anmäla nu i slutet av mars till Färjestad. Och Prinsen skall kvalas nu i början av April.
Pirana ska tränas, sen ska hon få kvalas in i juli någon gång tror jag. kanske nått lopp juli/augusti. vi får helt enkelt se hur hon utvecklas!

Super ska på träningstävling i hoppning 29 Mars på Equality line. 40-60 ,70-80 klassen ska vi nog vara med på för att bli lite mer ruttinerade;)

I morgon skall jag Lotta in till påsktravet och fota lite hästar. Mest Påskbomben ett lopp som består av ponnytravare:)

Tisdagen den 18 mars

Solen sken idag, men det kändes ändå tungt med snön som kommit. Den enda som tyckte att det var roligt var Iannie som busade i snön. Piggelin och Pirana har blivit riktiga kompisar och leker tafatt med varann i ponnyhagen. Det är roligt att se dem leka. Håkan tycker att det är onödigt att gå ut i hagen, han tycker att det är för lerigt och vägrar nästan att gå ut. Man måste locka honom ut och då är han jättesur hela förmiddagen.

Måndagen den 17 mars

Idag fyller F-kullen e. Klackebos Kaxe u. Skogsråa's Unni (Mimmi) 1-år.Grattis allihop Fritz, Franz, Filippa, Fanny, Fantazy och Faxa.
Tänk att det redan har gått ett helt år sedan de föddes.
Nu kom snön och det blev vinter lagom till Påsk, typiskt.
Hanna (vår hästmassör ) har varit här och behandlat Delit som har ont i ryggen.Första gången han blev behandlad så bråkade han så vi fick muta honom med mat.(Det går alltid hem hos honom). Men idag så kunde han slappna av och njuta och sova lite.Han har väl märkt att det inte är farligt.

Söndag 16 mars

En solig söndag, var ute med hästar och hundar hela dagen. Tog en hundpromenad ut i skogen för att se hur skogsavverkningen har blivit. Jag får göra om mina viltspår då det inte lägre finns nån skog, bara ris och lera där jag brukar ha mina spår.
 Lotta och jag var ute och körde Dell, då vi mötte en motorcyckel som kom på fel sida av vägen och körde säkert i 80km på våran smala väg. Hästen blev livrädd och stegrade sig och slängde sig åt sidan mot motorcyckeln, som fick väja undan. Som tur var så gick allt bra och ingen blev skadad. Men alla blev väldigt uppskakade. Dell har aldrig varit rädd för bilar eller dyligt förr, men motorcyckeln kom väldigt fort rakt mot honom.
Hönsen har vaknat till liv och kacklar och sprätter i solskenet. De har till och med börjat att värpa några ägg. (Bra nu till påsk)

lördag den 15 mars

Idag fyller Lotta 21 år Grattis!!!!!
Denna morgon hade hästarna fått vårkänslor, Håkan, Delit och Prinsen var värst. När PA skulle ta ut Delit stod han på bakbenen flera gånger och Håkan bråkade och hoppade när jag ledde ut honom. Prinsen var allmänt stökig. Men det hör väl våren till.
Efter morgonarbetet stod PA,Göran och jag och pratade vid hundgården. Hönsen gick runt oss och sprätte och kacklade, plötsligt så började den lilla dvärgkockin tuppen att springa och skrika, vi förstod att något hänt så vi sprang efter. Han sprang mot Gåsgården, där hade silkestuppen (kockintuppens kompis) ramlat i dammen. Göran fick tag på honom och drog upp honom. Annars så hade han förmodligen drunknat.Djur är verkligen kloka.
Håkan och Delit fick sig en ordentlig träningsrunda.
Vi har upptäkt att Härja (sköldpaddsfärgade katthonan) ska ha ungar igen.

Fredagen den 14 mars

Idag har Prinsen tappat en mjölktand. Man är van att barn och hundar tappar tänder men inte hästar. Så det kändes lite konstigt. Han stod på stallgången och såg konstig ut och rätt som det var så spottade han ut en tand. Han börjar att bli stor nu 3 år

Senaste kommentarer

25.12 | 14:53

Hej är ni i behov av medryttare? Har en dotter på 9år som söker. Vid behov kan även jag rida om det skulle behövas;) Med vänlig hälsning, susann

25.06 | 18:18

Nej tyvärr så blir det inget i höst. Anette

25.06 | 17:59

Hej, jag undrar om ni har ridskola i höst?

28.03 | 14:02

Jag ger korta, medellånga och långfristiga lån med 3% ränta. Konsumtionstiden är mellan 1 år och 30 år. De beviljade beloppen är också mellan 1 000 och 50 000 0